- Резултат от изследователски проект продължил 13 години, с клинични изпитания, проведени в най-важните изследователски центрове.
- В които се провеждат изследванията:
Тестове в италиански центрове за върхови постижения върху 1000 деца от 1 до 4 години, посещаващи детска градина през зимния период²'³ показа
ДИХАТЕЛНИ ИНФЕКЦИИ
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ПРОБЛЕМИ
ИЗПОЛЗВАНЕ НА АНТИБИОТИЦИ ПРИ ДЕЦА
НАМАЛЕНА УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВА ОТ ДЕЦА
ПО-МАЛКО ОТСЪСТВИЯ от ясла и детска градина
- Те са естествени съединения, произведени по време на ферментация от пробиотични бактерии. Благоприятните ефекти са гарантирани без нужда от живи бактерии, поради което остават непроменени дори при високи температури.
- Те са живи бактерии, които стимулират здравето на червата и повишават имунитета. За разлика от постбиотиците, благоприятният ефект се проявява само при наличието на живи бактерии
- Те са хранителни фибри, които хранят "добрите" бактерии
Обогатена с патентованата ни млечна съставка Lactobacilicus Paracasei, както и с желязо. Помага за нормалното функциониране на имунната система.*
НОВО! Млечен десерт банан и йогурт с Nutrimune. Храна за бебета, новият Nutrimune десерт банан и йогурт с ябълка помага на имунната система...
НОВО! Млечен десерт микс плодове и овесени ядки с Nutrimune. Обогатен с патентованата ни млечна съставка Lactobacillus Paracasei и витамин C...
Плодова закуска праскова и йогурт. 100% натурален, пастьоризиран продукт без добавена захар с италиански праскови и йогурт...
Плодова закуска ябълка, банан и мюсли в пауч. 100% натурален, пастьоризиран продукт без добавена захар с италиански ябълки...
1 Tsilingiri, K. & Rescigno, M. Postbiotics: what else? Benef. Microbes 4, 101-107, 2013
2 Nocerino R., Paparo I., Maddalena Y., et al Cow’s milk and rice fermented with Lactobacillus Paracasei CBA L74 prevent infectious diseases in children: A randomized controlled trial. Clinical Nutrition, 2015
3 Corsello G., Nocerino R., Carta M., et al. Preventive Effect of Cow’s Milk Fermented with Lactobacillus Paracasei CBLA L74 on Common Infectious Diseases in Children; A Multicenter Randomized Controlled Trial. Nutrients, 2017
4 www.who.int/
5 Davani –Davari D., Negahdaripour M., et al. Prebiotics: Definition, Types, Sources, Mechanisms, and Clinical Applications. Foods, 2019
6 Cuomo, M., Nanayakkara, M., Sarno, M., Ferrara, K., Discepolo, V., Ponticelli, D., Nigro, F., Spagnardi, M., Nigro, R., Troncone, R., Auricchio, S. and Barone, M. V. (2013). Lactobacillus paracasei CBA-L74 and its postbiotic inhibit endocytosis in Caco-2 cells. Digestive and Liver Disease, 45, e282. doi: https://doi.org/10.1016/j.dld.2013.08.180.
7 Paparo, L., Aitoro, R., Nocerino, R., Maddalena, Y., Caprio, S., Amato, F., Pezzella, V., Cosenza, L., Budelli, A., Fasano, F., Di Scala, C. and Berni Canani, R. (2014). E_ects of direct interaction between fermented milk and rice novel dietary products with human enterocytes on cell growth and innate immunity peptides production. Digestive and Liver Disease, 46, e97. doi: https://doi.org/10.1016/j.dld.2014.07.085.
8 Paparo, L., Aitoro, R., Nocerino, R., Maddalena, Y., Pezzella, V., Amoruso, A., Di Scala, C., Siciliano, E., Buono, B. and Canani, R. B. (2016). E_ects of Fermented Cow’s Milk Product with Heat-killed Lactobacillus paracasei CBA L74 on Human Enterocytes. Journal of Clinical Gastroenterology, 50, S216-S216.
9 Paparo, L., Aitoro, R., Nocerino, R., Fierro, C., Bruno, C., & Canani, R. B. (2018). Direct e_ects of fermented cow’s milk product with Lactobacillus paracasei CBA L74 on human enterocytes. Benef Microbes, 9(1), 165-172. doi: 10.3920/bm2017.0038
10 Berni Canani, R., De Filippis, F., Nocerino, R., Laiola, M., Paparo, L., Calignano, A., De Caro, C., Coretti, L., Chiariotti, L., Gilbert, J. A. and Ercolini, D. (2017). Speci_c Signatures of the Gut Microbiota and Increased Levels of Butyrate in Children Treated with Fermented Cow’s Milk Containing Heat-Killed Lactobacillus paracasei CBA L74. Appl Environ Microbiol, 83(19). doi: 10.1128/aem.01206-17