


ПРЕХОДНО МЛЯКО PLASMON® Nutri-mune 2
Указания за приготвяне и съхранение: ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА! МОЛЯ СПАЗВАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО УКАЗАНИЯТА ЗА ПРИГОТВЯНЕ И СЪХРАНЕНИЕ. НЕСПАЗВАНЕТО ИМ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПАСНО ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШЕТО ДЕТЕ. Приготвяйте само по 1 шише и го предоставяйте на детето веднага след приготвяне. Не използвайте остатъчното количество мляко в шишето. Съхранявайте неотворената опаковка на сухо място, далеч от източници на топлина, без да е необходимо да е в хладилник. След отваряне съхранявайте в хладилник и използвайте до 24 часа.
- Внимателно измийте и подсушете ръцете си. Стерилизирайте шишето, биберона и пръстена преди употреба.
- Разклатете опаковката преди отваряне, налейте необходимото количество преходно мляко в шишето и загрейте на водна баня до около 37 ⁰С.
- Не е необходимо кипване, тъй като продуктът е стерилизиран.
ПРИМЕРНА ТАБЛИЦА ЗА ХРАНЕНЕ (освен ако Вашият педиатър не е препоръчал друго) | |
Възраст | 6-и – 12-и месец |
Преходно мляко (ml) | 250 |
Брой хранения с мляко за 24 часа | 2 |
Нетно количество: 500 ml
Съставки: мляко (3,2% масленост) 59%, деминерализирана суроватка на прах, малтодекстрин, растителни масла (високоолеиново слънчогледово масло, рапично масло, слънчогледово масло, кокосово масло, комплексообразуватели: лимонена киселина), лактоза, млечни галакто-олигозахариди, ферментирало обезмаслено мляко на прах с Lactobacillus paracasei CBA L74 2,5%, минерали (натриев цитрат, двуосновен калциев фосфат, калиев цитрат, калиев хлорид, магнезиев хлорид, калциев карбонат, железен лактат, цинков сулфат, меден сулфат, манганов сулфат, калиев йодид, натриев селенит), суроватъчен протеин богат на алфа-лакталбумин, докозахексаенова киселина (масло от микроводорасли Schizochytrium sp.), витамини (витамин С, витамин Е, пантотенова киселина, ниацин, рибофлавин, тиамин, витамин А, витамин В6, фолиева киселина, витамин К, биотин, витамин D, витамин В12), инозитол, емулгатор: соев лецитин, нуклеотиди (цитидин 5′-монофосфат, аденозин 5′-монофосфат, уридин 5′-монофосфат, инозин 5′-монофосфат, гуанозин 5′-монофосфат). За алергени вижте съставките в удебелен шрифт.
Хранителна стойност | на 100 g |
Енергийна стойност | 279 kJ/67 kcal |
Мазнини | 3,2 g |
от които: наситени мастни киселини | 0,8 g |
мононенаситени мастни киселини | 1,9 g |
полиненаситени мастни киселини | 0,5 g |
линолова киселина | 427 mg |
алфа-линоленова киселина | 44,9 mg |
докозахексаенова киселина | 20,4 mg |
Въглехидрати | 7,8 g |
от които: захари | 5,6 g |
лактоза | 5,4 g |
Влакнини | 0,5 g |
Белтъци | 1,4 g |
Витамин A | 72,8 µg-RE |
Витамин D | 1,5 µg |
Витамин E | 2,2 mg α-TE |
Витамин К | 9,2 µg |
Витамин С | 10 mg |
Тиамин | 0,12 mg |
Рибофлавин | 0,22 mg |
Ниацин | 0,65 mg |
Витамин В6 | 0,075 mg |
Фолиева киселина | 30,1 µg |
Витамин В12 | 0,20 µg |
Биотин | 3,1 µg |
Калий | 88,4 mg |
Хлорид | 57,8 mg |
Калций | 50,0 mg |
Фосфор | 35,0 mg |
Магнезий | 6,12 mg |
Желязо | 0,88 mg |
Цинк | 0,48 mg |
Мед | 0,061 mg |
Манган | 0,031 mg |
Селен | 3,4 µg |
Йод | 17,0 µg |
Натрий | 31 mg |
Инозитол | 13 mg |
Нуклеотиди | 3,0 mg |



